Annons:

Kalmar HC föll mot tabelljumbon – Starka formen bruten

Kalmar HC lyckades inte förlänga den starka formen mot tabelljumbon Almtuna.

Annons:

Under fredagskvällen åkte Kalmar HC upp till Upsala för en match mot Almtuna. Kalmar HC anlände till matchen med en bra form med två vinster i rad i bagaget, detta mot Oskarshamn och Västerås. Almtuna hade inför matchen haft det tuffare, med fem raka förluster.

Tidigt ledningsmål

Det krävdes inte mycket tid för Kalmar HC innan ett ledningsmål var i nät, det genom Valdemar Johansson. Annars så bjöd Almtuna upp till match med en fem minuters period där man hade helt övertaget och inte långt från ett kvitteringsmål. Men mot slutet av den första perioden började Kalmar HC ta över offensivt. Men Almtuna fick ändå in ett kvitteringsmål i slutet på perioden, genom Mikkel Øby-Olsen.

Altuna fick en två minuters utvisning under de sista två minuterna, men inget Kalmar kunde resultera i mål.

Jumbon tar ledningen

Kalmar HC började den andra perioden starkt med flera farliga målchanser. Almtuna bjöd Kalmar på ett fem mot tre läge, dock kunde inte bortalaget göra något av det.

Efter en kvart av övertag av Kalmar HC så var det Almtuna som tog ledningen, genom Oliver Kandergård.

Kalldusch inom första minuten

Kalmar HC fick sig en rejäl kalldusch redan efter en minut i den sista perioden. Altuna utökade sin ledning med 3-1, genom Anton Klint.

Men efter kallduschen vaknade Kalmar HC. Laget fick en rad vassa skottlägen. I slutet på ett powerplay läge för Kalmar så reducerade man, genom A.J Vanderbeck.

Kalmar fick under matchens sista minut lägga alla offensiva kort på bordet med att plocka ut målvakten. Det hela resulterade inte i något mål framåt.

Resultatet blev Kalmar HC:s andra förlust för säsongen och Almtunas första seger.

Kalmar HC:s nästa match är på hemmaplan på onsdag mot Östersund.