Annons:

Sök
Nybro värvar ytterligare – plockar in rutinerad forward

Ludwig Blomstrand är klar för Nybro Vikings. Foto: Bildbyrån

Nybro värvar ytterligare – plockar in rutinerad forward

Nybro Vikings förstärker ytterligare. Nu är AHL-meriterade Ludwig Blomstrand klar för klubben. 

Annons:

31-åringen debuterade för Djurgården i SHL säsongen 2011/12. Mellan 2013 och 2016 var Blomstrand i USA och spelade i såväl AHL som ECHL. 

På svensk mark har han därefter spelat för Almtuna IS, Karlskrona HK och Södertälje SK. På 297 matcher i Hockeyallsvenskan har det blivit 194 poäng. 

Blomstrand har därefter även varit den tjeckiska högstaligan. I år har det inte blivit någon match i SSK för honom och nu ansluter han till Nybro på ett permanent lån för återstoden av säsongen. SSK kan inte kalla hem honom. 

Ludwig har under sina år inom hockeyn gjort sig känd för att vara en målskytt och att han gjort 117 mål i HockeyAllsvenskan är starkt kvitto på det. Utöver sitt målsinne är han skicklig i powerplay, har en bra skridskoåkning och är stark på pucken. Detta hoppas jag kan hjälpa oss att skapa mer offensiv zontid vilket är något som vi inledningsvis haft problem med, säger sportchefen Mikael Aaro till klubbens hemsida.

Var en dragkamp

Enligt Nybro var det en dragkamp kring att få forwardens påskrift. Blomstrand presenterades under lördagens match mot Tingsryd. 

– Jag är jäkligt spelsugen nu! Det känns riktigt bra att komma till Nybro Vikings. Jag och Micke har haft många goda samtal och detta kändes som det bästa alternativet redan från start,

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenskalmar.nu

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: