Annons:

Sök

Annons:

Samtliga tre poäng till Kalmar HC – vände underläge

Kalmar HC fick en dålig start borta mot Mora IK. Men tack vare Matt Fonteyne så vände man underläget och vann matchen.

Annons:

Under fredagskvällen åkte Kalmar HC 60 mil norrut för en drabbning mot Mora IK. Kalmar HC anlände till Dalarna med en 4-2 seger mot Södertälje i bagaget. Mora däremot hade en sämre onsdag, då de förlorade med hela 11-0 borta i Umeå mot Björklöven.

En pigg start

De båda lagen inledde matchen och hela den första perioden piggt. Båda lagen bjöd på ett högt tempo med väldigt lite spel på vardera defensiva planhalva. De båda målvakterna fick vara vakna för att inte släppa in något.

Men efter dryga tio minuters spel så drog Victor Laz på sig en utvisning. Och då tog Mora vara på deras fem mot fyra läge och satte dit ett ledningsmål, målskytt Todd Burgess.

Mål skramlade in

Det som den första perioden missade trots det höga tempot och de mängder chanser som skapades var målen.

Det bjöd den andra perioden på. Efter bara två minuters spel så kvitterade Matt Fonteyne för Kalmar HC. Den kvitteringen lyckades Kalmar bara hålla i sju minuter när Markus Modigs återtog Moras ledning.

Sedan så hade Mora en period där man stack ut lite extra. Men mot slutet av den andra perioden vaknade Kalmar HC till och lyckades få fram en kvittering för andra gången i perioden, det genom Ludvig Jardeskog.

Ytterligare en trepoängare

Kalmar HC fortsatte med det som funkade i den andra perioden och gjorde ett tidigt mål även i början av den tredje perioden. Matt Fonteyne gjorde då sitt andra mål i matchen och matchens sista mål när matchen slutade i en 3-2 seger till Kalmar HC

Annars så gav Mora upp till matchen i slutet av den sista perioden. Kalmar hade skottstatistiken och det stora hela i matchen, men Mora bjöd upp till en gedigen match.

Matchen blir Kalmar HC:s sjunde seger på tio matcher. Och näst på tur för Kalmar blir en ytterligare bortamatch  på onsdag i Karlskoga mot BIK Karlskoga.