Annons:

Sök

Annons:

Caroline släpper feelgoodroman om Öland

Skrivandet blev som en rehabilitering och Caroline började må bättre. Foto: Elliot Klint.

Caroline släpper feelgoodroman om Öland

Under torsdagen var Caroline Möllesand på Dillbergs bokhandel och signerade exemplar av sin debutroman ”Sommarvindar och sanningar”. Caroline drabbades av utmattning och kände sig totalt värdelös, skrivandet blev som rehabilitering och gjorde att hon fick tillbaka sin kreativitet.

Annons:

Carolin Möllesand har tidigare jobbat på en lokaltidning i 15 år och drev egen reklambyrå lika länge.

– Sen blev jag utmattat och sjuk. Jag gick runt hemma och kände mig totalt värdelös. Jag behövde fokusera på någonting nytt och anmälde mig till en skrivarkurs på distans. Där kunde jag delta helt på mina egna villkor och utan press, säger Caroline.

Feelgood
Skrivandet blev som en rehabilitering och Caroline började må bättre. Under skrivarkursen läste hon en feelgoodroman av en annan kursdeltagare, en genre som Caroline inte läst så mycket av. Feelgood-texter är ofta lustfyllda, lättsamma, hjärtevärmande och fyller läsaren med en riktigt härlig känsla.

– Feelgood-genren har totalt exploderat på senare år. Det handlar ofta om relationer, utmaningar och svårigheter men har alltid ett hoppfullt slut, säger Caroline

Caroline tänkte först ge ut boken själv men blev upptäckt av förlag som ville läsa hennes manus.

– Vi skrev kontrakt och avtalet gällde två böcker direkt. Det kändes verkligen jätteroligt, om allt går som det ska kommer nästa bok redan till hösten, säger hon.

Sommarvindar och sanningar
Debutboken utspelar sig på Öland, främst på Ekerum, och är den första delen i serien ”Öland i våra hjärtan”.

– Min tanke från början var att boken skulle utspela sig på Öland. Jag är uppvuxen och bosatt i Kalmar och hade tidigare sommarstuga på Ekerum. Jag följde idén att ”gräva där man står”, säger Caroline och fortsätter:

– Mina huvudkaraktärer, som är två kvinnor i 45-årsåldern, har gått gymnasiet ihop men inte setts sen dess. Det återförenas under en kursvecka på Ekerum och det blir en dramatisk och omvälvande vecka på solens och vindarnas ö. En vecka som förändrar dem alla, avslutar Caroline.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: