Annons:

Sök

Annons:

C: Så många miljoner skulle vår budget ge Region Kalmar

Karin Helmersson (C) vill se en större satsning på vården. Foto: Arkivbild

C: Så många miljoner skulle vår budget ge Region Kalmar

Under torsdagen presenterade Centerpartiet sin skuggbudget i riksdagen. Centerpartiets förslag är att ge ytterligare en miljard kronor till hälso- och sjukvården.

Annons:

Många regioner har på grund av svag ekonomi tvingats till varsel och neddragningar. Enligt Centerpartiet håller regeringen på att skapa en sjukvårdskris i Sverige. 

Centerpartiets förslag är att skjuta till ytterligare en miljard kronor till hälso- och sjukvården. Det presenterade partiet i samband med att man släppte sin skuggbudget i riksdagen. 

Partiets länstoppar Karin Helmersson och Emmy Ahlstedt kommenterar vilken betydelse det skulle få för Kalmar län. 

– I Region Kalmar har vi en god ekonomi i grunden. Den har vi fått genom ett ansvarstagande arbete där vi har kunnat spara i ladorna under goda tider för att använda i lite sämre tider. Men vi går inte oberörda genom krisen, även våra verksamheter tvingas spara även om vi inte har behövt göra några stora varsel. Kristdemokraterna styr sjukvården i regeringen och utmålar sig själva som landets sjukvårdsparti, tyvärr sviker KD och hela Tidö-regeringen nu sjukvården i Sverige och i Kalmar län, säger Karin Helmersson (C), vice ordförande i regionstyrelsen. 

Centerpartiet vill också se vad man menar är en mer rättvis modell av sektorsbidraget till vården. 

– Jag är väldigt glad över att Centerpartiet väljer att prioritera sjukvården när regeringen nu väljer att skylla krisen på regionerna i stället för att ta sitt ansvar. För Region Kalmar län skulle Centerpartiets förslag innebära ökade statsbidrag med nästan 49 miljoner kronor. Det är en ökning med 31,4 procent i förhållande till regeringens förslag. Det är pengar som skulle göra stor nytta i vården i Kalmar län, säger Emmy Ahlstedt (C), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenskalmar.nu

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: