Sök

Annons:

IKO vände mot Rögle – men tappade till förlust

IKO föll efter straffar mot Rögle. Foto: Bildbyrån

IK Oskarshamn hämtade upp ett 1-3-underläge och såg ut att besegra Rögle. Matchen slutade dock i moll och Rögle vann efter straffar.

Annons:

Rögle såg ut att få ett viktigt psykologiskt mål mot slutet av öppningsperioden. Marco Kasper satte ledningsmålet för gästande Rögle.

Men det skulle visa sig vara IK Oskarshamn som fick med sig ett extremt psykologiskt mål. I fem mot tre-spel, med bara en sekund kvar på klockan, skickade Antti Suomela in 1-1 för IKO.

Mål var det – åtminstone kom domarna fram till det efter en längre videogranskning.

Vände på matchen

I den andra perioden åkte Cameron Brace på en onödig utvisning i anfallszon. Då passade Adam Tambellini på att göra 2-1 för gästerna. Bara några minuter senare kom nästa smäll. JVM-spelaren Adam Engström sköt 3-1 bakom en skymd Tim Juel.

Men IKO är inte svaga när det gäller att vända matcher.

Patrik Karlkvist satte ett viktigt 2-3-mål med fem minuter kvar av mellanakten. Direkt i upptakten av tredje höll sig poängkungen Antti Suomela framme igen och gjorde 3-3 för hemmalaget.

Med tio minuter kvar fullbordade IKO vändningen genom Cameron Brace. IKO såg ut att gå mot en fin seger och en stark vändning, men med knappt fem minuter kvar kom kallduschen.

Detta efter ett misstag i egen zon. Rögle kvitterade till 4-4.

Avgjordes på straffar

Matchen gick till förlängning. Rögle låg helt klart närmast ett avgörande och fick också spela fyra mot tre i två av fem minuter. Något mål blev det inte i övertiden och matchen gick till straffar.

Rögle satte två av sina straffar och IKO fick inte in någon. Därmed gick bonusen till gästerna från Ängelholm.