Sök

Annons:

IKO vann med stora siffror på bortais

IK Oskarshamn körde över Örebro HK med 5–1 på bortais. Foto: Bildbyrån

IK Oskarshamn går bra i SHL-ishockeyn. Borta mot Örebro HK blev det seger med övertygande 5–1.

Annons:

Örebro HK är rent statistiskt inget favoritmotstånd för IKO. Närkelaget har vunnit tolv av 14 matcher mot IKO i SHL plus att IKO inte tagit en enda poäng i Örebro i högstaligan.

Nu vet de hur det känns att vinna borta mot Örebro.

IKO skaffade sig en 2–0-ledning efter knappt fem minuter i Örebro. Johannes Salmonsson och Jiri Smejkal gav IKO en drömstart på tillställningen. Salmonsson petade elegant upp 1–0-pucken i nättaket och Smejkal gjorde mål för fjärde matchen i rad.

Örebro reducerade till 2–1 i powerplay i upptakten av mittperioden men IKO visade klass och gick ifrån till 4–1. Juuso Riikola och Jonas Engström hittade nätet och det var deras första fullträffar för säsongen.

Ahti Oksanen satte matchavgörande 5–1 på straff i tredje perioden. Notabelt är att IKO förlorade skotten med 24-25, men vann matchen med 5–1.

IKO ligger nia och har endast tre poäng upp till Timrå IK på sjätteplatsen.