Annons:

Sök

Annons:

Kalmar körde över Vimmerby:

Kalmar jublar. Länsderbyt mot Vimmerby slutade med seger, 4-1. Foto: Ossian Mathiasson

Kalmar körde över Vimmerby: "Gillar mycket i prestationen"

Kalmar HC har fått en flygande start på den hockeyallsvenska säsongen. Borta mot Vimmerby Hockey i länsderbyt kom andra raka segern.
– Vi gillar mycket i vår prestation, säger tränaren Viktor Tuurala. 

Annons:

5-1 i premiären hemma mot Tingsryd följdes upp av 4-1 borta mot Vimmerby. Kalmar HC har fått en drömstart på sin andra säsong i Hockeyallsvenskan. 

John Dahlström, Trevor Cosgrove, Carl-Johan Lerby och Valdemar Johansson var målskyttar när Kalmar vände underläge till seger med stabila 4-1. 

– Först och främst måste man respektera faktum. Att åka hit och möta en nykomling tidigt i serien kräver mycket. Att gå in hit och ta tre poäng är starkt. Vi är nöjda med resultatet, säger KHC-tränaren Viktor Tuurala. 

Faktum är att Kalmars seger var totalt odiskutabel. Vimmerby fick ett tidigt 1-0-mål i den andra perioden, men hemmalaget fick inget som helst momentum av det. Snarare var det som att det väckte gästerna. 

– Det visar att grabbarna tror på varandra och att vi har tålamod i varje matchs process. Det krävs ett tålamod för att göra det vi ska. Vi litar på varandra, spelar modigt och smart samtidigt, och den reaktionen var det viktigaste i kväll.

"Bra reaktion"

Tuurala var dock förstås nöjd med rätt mycket där ute på isen i VBO Arena.

– Vi gillar mycket i vår prestation. Framför allt hur vi vinner kamper från start och att vi får en bra reaktion på ett mål som inte är enkelt att hantera. Vi svarar jäkligt bra på det och vi ser till att verkligen värdera läget till momentum för oss och ta vara på det. 

Kalmar är nu tvåa i Hockeyallsvenskan efter succéstarten och på fredag väntar AIK hemma i Hatstore Arena. 

– Vi tar en match i taget. Nu ska vi suga på den här i några timmar och sedan blicka framåt.

Victor Laz fick utgå efter en uppmärksammad tackling av Hampus Eriksson. Den senare fick matchstraff och likaså Kalmars Ludvig Jardeskog, som gav igen på tacklingen. 

Hur det är med Laz är oklart. 

– Jag vet inte. Jag hoppas han klarar sig bra efter en ful armbåge i huvudet. Efter sådana smällar bedömer man inget efter ett par timmar, det tar minst 24 timmar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenskalmar.nu

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: