Annons:

Sök
AVSLÖJAR: KROGBRÅK TVINGADE VH:S KLUBBCHEF ATT AVGÅ

Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay/arkiv

AVSLÖJAR: KROGBRÅK TVINGADE VH:S KLUBBCHEF ATT AVGÅ

Under tisdagen lämnade VH:s klubbchef Andreas Zukiewicz plötsligt sin tjänst i "samförstånd” med klubben. I pressmeddelandet nämnde dock klubben inte något om att Zukiewicz i helgen påtagligt berusad slogs på en krog i Vimmerby och blev utkastad av ordningsvakterna – dessutom iklädd en VH-jacka.

Annons:

Kort efter avancemanget till Hockeyallsvenskan i våras blev Vimmerbyföretagaren Andreas Zukiewicz utsedd till ny klubbchef för Vimmerby Hockey. Hans sejour på den posten blev dock bara ett halvår lång.

På tisdagsförmiddagen gick klubben ut med ett pressmeddelande där man berättade att Zukiewicz lämnat sin tjänst.

"Vimmerby Hockey och klubbchef Andreas Zukiewicz har i samförstånd enats om att avsluta rollen som klubbchef med anledning av tidsbrist. Vi tackar Andreas för hans insatser", skrev klubben.

Tidsbrist i samförstånd

Att man i ”samförstånd” enats om att tidsbrist var orsaken, kunde man senare inte riktigt förklara. Så under tisdagseftermiddagen sa ordföranden Anita Westerback att just det kanske var ”en klumpig formulering”.

Om sanningen är någon annan har vi inte fått bekräftat från officiellt håll. Vad vår tidning däremot har fått bekräftat är att en händelse efter VH:s segermatch hemma mot Östersund i lördags kväll med stor sannolikhet kan kopplas till att klubbchefen helt plötsligt tvingades lämna i dag.

Slagsmål på krogen

Flera av varandra oberoende och trovärdiga källor har nämligen berättat att orsaken till skilsmässan mellan Vimmerby Hockey och klubbchefen är en helt annan.

Enligt dessa ska Zukiewicz efter segermatchen mot Östersund i lördags ha gått upp på medlemshyllan i ishallen och festat med supportrarna. Festen fortsatte senare på en krog i Vimmerby, där den då berusade klubbchefen hamnade i bråk med en närstående till en person i föreningen.

– Det började inne på dansgolvet och fortsatte i puben. Det var två slagsmål där det for glas och öl skvätte på gästerna och han blev utslängd av vakterna. Det sjukaste av allt var att han hade en Vimmerby Hockey-jacka på sig, berättar vittnet.

Ingen svarar i telefonen

Enligt obekräftade uppgifter från källor med insikt i klubben ska det ha varit detta som tvingade klubbchefen att avgå.

Under tisdagskvällen har vi vid flera tillfällen sökt både Andreas Zukiewicz och Vimmerby Hockeys ordförande Anita Westerback, men bara mötts av upptagetton och mobilsvar.

Händelsen på krogen i lördags renderade inte i någon polisanmälan, då ingen av de inblandade ska ha velat medverka i utredningen.

Här kan du läsa VH-ordförandens officiella kommentar till att klubbchefen har slutat i en artikeln tidigare i dag,

Ossian Mathiasson

Micael Rundberg

Simon Henriksson

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: