Annons:

Sök

Annons:

Slutreplik från SCV:

Emmy Ahlstedt (C) står bakom repliken tillsammans med Mattias Adolfsson (S) och Lena Granath (V). Foto: Arkivbild

Slutreplik från SCV: "SD verkar för dyrare, sämre och lagvidrig vård"

Det verkar som om sverigedemokraterna inte förstår konsekvenserna av sina egna förslag. De är farliga, dyra och troligen olagliga.

Annons:

Vi har tidigare kommit med kritik mot Sverigedemokraternas ogenomtänkta, lagvidriga och direkt livsfarliga förslag om att ta bort rätten att göra sig förstådd inom vården och få det stöd som behövs för att förstå sin läkare.

Sverigedemokraternas replik är raljant och tycker att vi med den logiken ska föreslå avskaffandet av alla avgifter kopplade till svensk sjukvård.

De kallar det ovanstående för hyckleri. Detta är ett tydligt tecken på att Sverigedemokraterna inte förstår svensk sjukvård. I Sverige ska vård ges utefter behov. När behov finns ska vården inte aktivt försämra förutsättningarna för patientens tillfriskande. Det finns dessutom en skillnad mellan valbara och ej valbara insatser. Det går inte jämföra att betala för sina glasögon och betala för en tolk för sitt läkarbesök. En som har ont om pengar och väljer att skjuta på sitt köp av glasögon vet oftast att detta inte kommer öka risken av en förvärrad hälsa, medan en som skjuter på att besöka vården vid behov kan förvärra sina problem och utsätta sig för livsfarliga risker.

Blekinges tolkavgifter har stoppats av domstol i väntan på dom. Läkarkåren och expertisen i Blekinge har kritiserat förslaget. Förslaget anses vara olagligt och farligt. Dessutom är det dyrt. Obehandlade åkommor leder sällan till minskade kostnader för vården.

Det är vår plikt att motarbeta det sämre, dyrare och olagliga vårdsystem som Sverigedemokraterna står för.

Mattias Adolfson (S), ordförande för regionstyrelsens hälso- och sjukvårdsberedning

Emmy Ahlstedt (C), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård

Lena Granath (V), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: