Annons:

Sök

Annons:

Läraren från Kalmar får FOMP-priset

Jennie Elvö i mitten tillsammans med jurymedlemmen Louise Storm (till vänster) och filmkonsulenten Malin Gustavsson (till höger). Foto: Pressbild

Läraren från Kalmar får FOMP-priset

Hon har uppmärksammats för sitt arbete med film och samtal i klassrummet. Nyligen tilldelas utvecklingsläraren Jennie Elvö från Kalmar FOMP-föreningens årliga pris.

Annons:

FOMP står för film och mediepedagogik. Föreningen bildades år 2000 och har filminstitutioner, mediecentraler, skolor och olika lärosäten i hela landet som medlemmar.

Varje år delar föreningen ut FOMP-priset. Det är ett nationellt pris på 10 000 kronor för bidragande av film och mediepedagogisk verksamhet. 

Den som tilldelas priset 2024 är utvecklingsläraren Jennie Elvö i Kalmar. Hon jobbar med film i klassrummet och har utvecklat en metod för att "läsa" en film och samtala om den med eleverna. Under september förra året medverkade hon i Filmregion Sydosts skolbiodag och presenterade sitt arbetssätt med hjälp av filmen “Bullets” filmens handling utgår från hur en liten kille hamnar i gängkriminalitet. 

FOMP-prisets jury bestod bland annat av mediepedagogen Louise Storm från AV-Media Kalmar län som uppvaktade pristagaren med beskedet, tillsammans med filmkonsulent Malin Gustavsson från Filmregion Sydost.

"Vi är glada att tilldela årets FOMP-pris till Jennie Elvö. En lärare som brinner för film och filmsamtal, där “läsandet” av filmen och samtalet efteråt knyts till skolans läroplan och kursmål, säger juryn som delade ut priset.

Priset delades ut fredagen den 15 mars under en prisgala på barn- och ungdomsfilmfestivalen BUFF i Malmö.


Annons:

Felix Blomgren

fb223bb@student.lnu.se

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: