Annons:

Sök

Annons:

Nu ska framstående Kalmarbor hedras – får en plakett på Norra Långgatan

Nu ska framstående Kalmarbo hyllas med pris. Foto: Anders Blank

Nu ska framstående Kalmarbor hedras – får en plakett på Norra Långgatan

Länge har det funnits möjlighet för framstående Kalmarbo att få en gata uppkallad efter sig. Nu ska Kalmarbo också kunna hylla en framstående invånare med en speciell hedersbetygelse. Den som hyllas kommer att få en plakett på Norra Långgatan. 

Annons:

Öland har länge delat ut hederstiteln “Årets Ölänning”, i Växjö och många andra städer finns det liknande hedersbetygelser. Nu ska också Kalmar hitta former för att hylla framstående lokala personer. 

Det är en grupp som jobbat under något år med att ta fram kriterier till Kalmarpriset. 

De har kommit fram till att hedersutnämningen ska ges till en person och gälla sådana extraordinära bidrag Hedrandet kan avse märkbara bidrag till såväl kommunens som dess invånares väl genom insatser i kommunen, eller nationellt eller internationellt på ett sådant sätt att Kalmar uppmärksammats positivt. Insatsen kan vara tillfällig eller långsiktig. Den ska dock vara unik och ha krävt ett personligt engagemang utöver det vardagliga

En tydlig koppling till kommunen

Mottagaren ska ha en tydlig koppling till kommunen genom längre tids boende alternativt verksamhet, men behöver inte bo eller vara verksam i kommunen när hedersbetygelsen utdelas.

Kalmarpriset utdelas i form av ett permanent offentliggörande av en infälld platta nedlagt i Norra Långgatan med mottagarens namn och årtal ingraverade.

Alla invånare i kommunen kan nominera personer. 

Beslut om Kalmarpriset förväntas tas vid nästa kommunfullmäktige.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: