Annons:

Sök

Annons:

Mörbylånga lanserar en nyhetssida för unga

Mörbylånga kommun lanserar en sajt för unga. Foto: MostPhotos

Mörbylånga lanserar en nyhetssida för unga

Mörbylånga satsar nu på en egen nyhetssida helt tillägnad unga i kommunen. – Vi vill ge unga en röst och en plattform. 

Annons:

Imorgon släpps UngNytt. Det är en nyhetssida som skapas av och för Mörbylångas unga invånare. 

- Med UngNytt strävar vi efter att ge våra unga invånare en röst och en plattform att uttrycka sina åsikter och intressen på, säger Emilia Gustafsson, Ungdomssamordnare i Mörbylånga kommun. Vi har arbetat tillsammans med ungdomar för att skapa en sida som reflekterar deras intressen och behov. Resultatet blev en sida med enkel information som fokuserar på nyheter, säger Emilia.

Det är inte lätt att nå ut till unga i dagens mediebrus. Mörbylångas försöker nu att överbrygga detta med en sajt för den här målgruppen. 

Vill lyssna på de unga

- Att nå fram till unga med information idag är en utmaning. Med UngNytt vill vi göra det enklare. Vi skapar en plattform som inte bara är relevant och engagerande för kommunens unga, utan också en kanal för dem att aktivt forma och påverka samhällsfrågor som berör dem. Genom att lyssna på deras röster och intressen strävar vi efter att forma en mer meningsfull och inkluderande miljö i kommunen, säger Matilda Hildingsson, kommunikatör Mörbylånga kommun.

UngNytt kommer att vara tillgänglig för alla via webben För att sprida kunskapen om UngNytt kommer affischer med QR-kod till länken att placeras ut i kommunen.

Sidan har tagits fram på initiativ av Kommunförbundet Kalmar län och är ett resultat av en gemensam vision att ge unga en röst och en plats där deras åsikter och intressen kan tas på allvar. UngNytt-konceptet inspirerades av den framgångsrika satsningen i Ludvika kommun där unga aktivt deltog i skapandet av konceptet.

Mörbylånga kommun vill nu ha tips och bidrag från unga skribenter. 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: