Annons:

Sök

Annons:

Kalmaralliansen vill underlätta för kommunanställda att anmäla brott

Kalmaralliansen vill att kommunala chefer ska skriva under polisanmälan. Foto: MostPhotos

Kalmaralliansen vill underlätta för kommunanställda att anmäla brott

M, KD och L vill hitta en gemensam strategi för att underlätta för kommunanställda att polisanmäla brott. Som det är idag riskerar anmälaren hot och utpressning. 

Annons:

Det är Kalmaralliansen som nu har skickat in ett nämndsinitiativ. Detta för att hjälpa anställda inom kommunen att polisanmäla brott. Enligt polisen så ska man i största möjligaste mån undvika att skicka in en anonym anmälan. Och som det är idag kan anmälaren, som är berörd tjänsteperson, utsättas för hot och utpressning. 

De vill nu undersöka om berörda tjänstepersoner får uppbackning av en ansvarig chef i berörd förvaltning, även på den fysiska anmälan.

Vill ha utreda en ny policy

Kalmaralliansen menar att samtliga nämnder och förvaltningar behöver hantera frågan gemensamt och på ett enhetligt sätt, genom en gemensam policy och riktlinjer. Genom att en lämplig chef sätter sin underskrift på anmälan, skapas en större trygghet i att faktiskt våga anmäla. Och genom att vi politiker tar initiativ till detta visar vi att vi står bakom förvaltnings- och enhetscheferna i det arbetet också. Vilken typ av chef på de olika förvaltningarna som bör stå med på anmälningarna bör utredas och föreslås av kommunledningskontoret.

De vill nu att bland annat kommunledningskontoret ska ta fram en gemensam policy för samtliga nämnder gällande polisanmälningar som kommer fram vid yrkesutövning. Men också vilken typ av chef som ska sätta sitt namn på anmälningarna.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: