Annons:

Sök

Annons:

KD vill veta vad man gör att skolflickor ska bli tryggare

Fredrik Sjömar (KD). Foto: Pressbild

KD vill veta vad man gör att skolflickor ska bli tryggare

Det ska vara så mycket som 20% av kommunens högstadietjejer som känner  otrygga under skoldagen. Det visar en enkät från utbildningsförvaltningen. – Detta kan vi aldrig acceptera och något som vi alla, oavsett parti, måste agera i, menar KD-ledamot

Annons:

I en interpellation från Fredrik Sjömar (KD) riktad till Marie Simonsson (S) vill han ha svar på vad man gör för flickor ska vara tryggare i skolan. 

 I sitt svar på en motion från Sverigedemokraterna som kommer att behandlas senare under kommunfullmäktige så lyfter utbildningsnämnden fram att i enkät “Elever och vårdnadshavares syn på verksamheten 2022/2023” så svarar 92 procent av pojkarna och 79,9 procent  av flickorna i årskurs 7-9 i Kalmar kommuns grundskolor att de känner sig trygga under skoldagen.  

Detta innebär att 8 procent av våra pojkar och 20 procent  av våra flickor i högstadiet i varierande grad upplever en otrygghet under skoldagen.

– Vårt mål är självklart att alla våra elever ska känna sig trygga under skoldagen. 8 procent av pojkarna visar att vi inte är i hamn, och att vi har saker att arbeta vidare med. Men det är inte siffror som får mig att haja till. Men att så mycket som 20% av flickorna i högstadiet inte känner sig trygga under skoldagen är något som gör mig orolig och visar på ett strukturellt problem. 

Tjejers och kvinnors otrygghet är  inte något nytt utan ett välkänt problem i samhället.  Men det är något som aldrig får normaliseras eller accepteras.

– Jag tror att detta är något som jag och Utbildningsnämndens ordförande kan enas om. Vi kan aldrig acceptera att 20% av våra flickor på högstadiet inte känner sig trygga i skolan och ett ansvar vilar på oss alla, oavsett parti, att nå en förändring.

Det är utbildningsnämndens ordförande  Marie Simonsson (S) som nu får svara på från vad man gör för att flickorna ska känna sig mer trygga i skolan

 

 


Annons:

Felix Blomgren

fb223bb@student.lnu.se

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: