Sök

Annons:

Kalmar FF förlorade mot nykomlingen – darrigt försvarsspel

Lars Saetra deppar efter ytterligare en förlust. Foto: Bildbyrån

Efter fem spelade omgångar ligger KFF sist i Allsvenskan. Nykomlingarna Gais kom på besök och det var ingen tvekan om att bortalaget var bättre. Återigen har KFF problem med försvarsspelet.

Annons:

Kylig kvällsmatch på Guldfågeln Arena. Nykomlingarna Gais på besök som har inlett med två vinster. KFF har som bekant börjat darrigare. Och så blev det också inlärningsmässigt. Gais pressade hårt, störde spelet och hade under de första tre minuterna haft två kvalificerade chanser. Och det var fortfarande virrigt i försvaret. Brolin spelade boll rakt i gapet på Lundgren som inte riktigt får grepp om bollen. Bara en halvminut senare söker Romario Jafarpour som inte är riktigt med på passet. Jonas Lindgren tar bollen och lägger in den i mål. Mardrömsstart för KFF och inget alls ordnat spel. Brolin i målet hade en svettig inledning, men gjorde det bra och såg till att inte siffrorna var större.

Och Gais fortsatte att styra spelet, hemmalaget hade svårt att komma över mittplan. Det tog 20 minuter innan KFF hade sitt första ordnade anfall. Det var först då de kom förbi Gais mittfält.

Efter en halvtimme fick KFF tag i bollen och började få igång sitt spel efter Gais anstormning. Kunde hålla bollen inom laget, men de kom sällan längre än till straffområdet. Gais hade betydligt giftigare anfall. Men fem minuter kommer kvitteringen. Detta efter ett underbart anfall. Simon Skrabb hittar Jakob Trenskow med en genomskärare som hittar en liten lucka mellan stolpen och målvakten. Kvitterat. Knappast välförtjänt sett till antalet målchanser.

Bra fart i början på andra halvlek

Det var pigga lag som inledde andra halvlek, Gais gick till anfall direkt och i sekvensen efter var Dino Islamovic sånär att göra mål, men Kee Sims i målet fick fingrarna på bollen som petades till hörna. KFF hade en bra period, men det blev ett bakslag. Efter drygt tio minuter kom Gais i ett blixtrande anfall. Efter återigen lite tveksamt agerande i försvaret får Admin Boudri och får på ett drömskott som hängs upp i krysset. Otagbart för Brolin.

KFF var tvungna att satsa framåt och de gjorde det också. Publiken skrek på straff två gånger under loppet av en halv minut. Först misstänkt hands och sedan när Skrabb gick omkull, domaren viftade avvärjande.

Gais kom igen och kunde utöka ledningen till 3-1, det var förre KFF-spelaren Alexander Ahl Holmström som gjorde målet. KFF gav inte upp men utdelningen kom för sent. Trenskow kom med inlägg som Saetra på nära håll nickade in.

Det blir förlust för KFF. Detta efter osäkerhet i försvaret, Gais imponerade och vann rättvist.