Annons:

Sök

Annons:

Nybro jagade bort derbyspöket – vann stort mot Kalmar

Det var Nybros fans som fick derbyjubla. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Nybro jagade bort derbyspöket – vann stort mot Kalmar

Kalmar HC hade vunnit samtliga derbyn under säsongen. Men det blev inte full pott. Nybro Vikings vann grundseriens sista derby med 5-1. 

Annons:

De två nykomlingarna hade redan mötts tre gånger den här säsongen i Hockeyallsvenskan. Samtliga gånger har Kalmar HC stått som derbyvinnare.

Under söndagen var det dags för den fjärde matchen mellan de två rivalerna. 

Då fick Kalmar ge sig – och det med besked. 

Filip Eriksson gjorde 1-0 efter fyra minuter. En dryg minut senare hängde Daniel Ljungman 2-0. Mardrömsperioden var inte över för Kalmar ännu. Med 42 sekunder kvar satte Maksim Semjonov 3-0. 

– Vi var hypereffektiva i första perioden och sätter oss i en bra position. I första och tredje är vi stabila, men vi trillar dit lite i andra och då får Kalmar vända på oss, säger Nybros tränare Tommy Samuelsson till TV4 Play.

Fick snabbt kontakt

Kalmar fick snabbt kontakt i mellanakten. Andrew Vanderbeck reducerade efter drygt tre minuter. 

– Nybro är det bättre laget tyvärr. Vi kommer inte upp i nivå i första och ligger under med 3-0. Vi snackade om det och om att ta nästa period. Vi gör en bra andraperiod och borde fått med oss ett eller två mål. Då kunde det blivit en annan match, men det offensiva spelet stämmer inte för oss riktigt, säger Kalmars lagkapten Sebastian Ottosson.

3-1-ställningen stod sig nästan perioden ut, men med någa minuter kvar gjorde Eero Savilahti 4-1. I upptakten av den tredje, i fem mot tre, gjorde Eero Savilahti 5-1. Då bytte Kalmar ut Jonathan Stålberg mot Felix Tengvall.

I och med storsegern bröt Nybro Kalmars tydliga derbydominans den här säsongen. På läktaren befann sig 2 380 personer – utsålt, förstås. 

Fyra matcher återstår och Kalmar är nu två poäng före Nybro i tabellen. KHC har tio poäng ned till Tingsryd, så åttondelsfinalen är i princip säkrad allaredan.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenskalmar.nu

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: