Annons:

Sök

Annons:

KALMAR HC FÖLL KLART MOT SERIESEGRAREN

Victor Lag och hans Kalmar HC förlorade med 1–5 borta mot seriesuveränen Brynäs IF. Foto: Bildbyrån

Slutspelsplatsen är så gott som säkrad. Nu håller Kalmar HC på och positionerar sig inför åttondelsfinalen. Borta mot redan klara seriesegraren Brynäs IF kom tredje raka förlusten. Kalmar föll med 5–1.

Annons:

Kalmar HC hamnade i underläge med 1–0 efter knappt nio minuter innan Victor Laz kvitterade till 1–1 några minuter senare.

Sedan var det slut på det roliga.

Brynäs återtog sin ledning i slutet av första perioden och gick ifrån till 4–1 i öppningen av andra perioden. Tyler Vesel sköt 3–1 efter 21.24 och Linus Öhlund 4–1 i powerplay när Teemu Väyrynen satt utvisad två minuter för slashing. Med några minuter kvar av mittperioden tappade Kalmar pucken i offensiv zon och Brynäs prickade in 5–1 efter en snabb spelvändning.

Oskar Kvist hittade luckan mellan benen på Jonathan Stålberg. Det fick tränaren Viktor Tuurala att agera och ta timeout för att väcka sitt lag.

Med två grundseriematcher kvar befinner sig Kalmar på den tionde och sista slutspelsplatsen och ser i dagsläget ut att få möta BIK Karlskoga i åttondelsfinal. Kalmar ligger åtta poäng före Västerås IK, som har tre matcher kvar att spela och kan ta sig förbi vid full pott samtidigt som Kalmar förlorar mot Almtuna IS och Djurgårdens IF.